img1 img2 img3

Mensa - Cafeteria

...small helpings, no seconds, no snacking, and a little bit of everything. (Julia Child)

La ristorazione scolastica svolge un ruolo fondamentale nell’alimentazione del bambino, non solo in quanto fornisce in molti casi il pasto principale della giornata e permette il prolungamento delle attività didattiche, ma soprattutto in quanto rappresenta una occasione privilegiata per fare educazione alimentare, attraverso la proposta di menu elaborati sulla base delle più recenti evidenze scientifiche in tema di nutrizione, che tengono nella adeguata considerazione i gusti dei bambini, la cultura e la tradizione alimentare del nostro paese, e del mondo intero.
La scelta di pietanze e delle combinazioni di queste offre ai piccoli utenti la possibilità di sperimentare e assaggiare nuovi gusti, spesso poco graditi se consumati in solitudine o nello stesso ambiente domestico, ma che acquistano nell’ambito di un pasto consumato in compagnia dei propri coetanei una valenza culturale e sociale completamente differente, con il risultato di un impatto educativo di valore tutt’altro che trascurabile.
Al Sequoia i pasti sono cucinati al momento e serviti subito in sala mensa. I prodotti usati sono freschi, di stagione e locali.

The school environment is one of several settings that can influence children’s food choices and eating habits, and enable students to learn about and practice healthy eating behaviours. Sequoia ensures that the available food and beverage options are healthy and help youth eat food that meets dietary recommendations for fruits, vegetables, whole grains, and nonfat or low-fat dairy products. Students, on an average school day, consume about one-third of their calories at school Healthy children are better able to learn.
In fact, children with healthy diets have improved brain development and mental abilities, increased self-esteem, reduced anxiety, and less depression and hyperactivity. Schools provide the ideal setting to enable children and youth to make healthy eating choices that support the realization of their individual potential Sequoia’s healthy cooked lunches are prepared by qualified staff on the premises every day in our fully equipped and certified kitchens.
Menus are prepared on the basis of seasonal products, variety, appeal and children’s nutritional requirements. Lunchtime and snacktime provide special learning opportunities in collaboration, sharing and responsibility.